Hitta en mobiltelefon eller surfplatta med Android Enhetsadministratör

Om du har tappat bort en mobiltelefon eller surfplatta kan du använda Android Enhetsadministratör och se på en karta ungefär var enheten finns och när den användes senast. En avisering skickas till enheten när Android Enhetsadministratör används för att hitta den.

 

 

 

Steg 1: Aktivera eller inaktivera Android Enhetsadministratör

Innan du kan använda Android Enhetsadministratör måste du ha aktiverat det och enheten måste vara kopplad till ditt Google-konto. Om du har en surfplatta med flera användare är det bara surfplattans ägare som kan hantera de här inställningarna.

  1. Du hittar inställningarna för Google på något av följande ställen (beroende på vilken enhet du använder):
  2. Öppna en separat app som heter Google Inställningar Google Inställningar  
  3. Rulla ned och tryck på Google i huvudappen Inställningar
  4. Tryck på Säkerhet.
  5. Aktivera eller inaktivera Hitta enheten via webben och Tillåt fjärrlåsning och fjärrensning under Android Enhetsadministratör.

Obs! Du måste vara inloggad på Google-kontot för att kunna använda Android Enhetsadministratör.

Innan du kan leta efter en enhet med Android Enhetsadministratör: Enhetens platsåtkomst måste vara aktiverad och enheten måste vara inloggad på ditt Google-konto. Android Enhetsadministratör fungerar inte på enheter som är avstängda eller inte har mobildata- eller Wi-Fi-anslutning.

Steg 2: Kontrollera att platsåtkomst har aktiverats

Om du vill använda Android Enhetsadministratör måste du aktivera platsåtkomst. Så här aktiverar du funktionen om den är inaktiverad:

  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Rulla ned och tryck på Plats.
  3. Tryck på Av högst upp så att läget ändras till På.

Läs mer om att hantera platsinställningar för kontot.

 

Steg 3: Kontrollera att Android Enhetsadministratör hittar enheten

När du har aktiverat Android Enhetsadministratör kontrollerar du att det fungerar. Logga in på Google-kontot på android.com/devicemanager och kontrollera om enheten visas.

Visas inte enheten? Kontrollera att du är inloggad i Google-kontot, att platsinställningarna är aktiverade och att du har aktiverat Android Enhetsadministratör i Google Inställningar.

 

 

Använda appen Android Enhetsadministratör

Om du har en andra mobilenhet kan du leta efter den saknade enheten med appen Android Enhetsadministratör. Appen Android Enhetsadministratör måste finnas installerad på enheten du använder.

 

Öppna appen Android Enhetsadministratör Android Device Manager app på enheten du har med dig.

Logga in på ditt Google-konto.

Ändra vilken enhet som visas:

På mobilen: Visa dina enheter genom att dra längs skärmens nederkant.

På surfplattan: Välj en enhet genom att trycka på bilden bredvid enheten.

I Android Enhetsadministratör visas ungefärlig plats för den valda enheten.

När du har hittat enheten kan du ringa, låsa eller rensa den via webben med hjälp av Android Enhetsadministratör.

 

OBS! Ingen platshistorik samlas in eller sparas i Android Enhetsadministratör. Enhetens ungefärliga plats efterfrågas första gången du loggar in. Uppgifterna raderas sedan när du loggar ut från Enhetsadministratör

 

Ringa upp, låsa eller rensa en borttappad enhet via webben

Om du eller en vän har tappat bort en enhet kan du använda Android Enhetsadministratör för att ringa, låsa eller rensa enheten via webben om den är inloggad på ett Google-konto. En avisering skickas till dig när Android Enhetsadministratör interagerar med enheten. Du kan också använda Android Enhetsadministratör om du vill visa var enheten är.

Viktigt: Android Enhetsadministratör fungerar inte för enheter som är avstängda eller som inte har Wi-Fi-anslutning eller mobildataanslutning med ett aktivt SIM-kort.

 

Använda webbplatsen för Android Enhetsadministratör

Innan du rensar enheten: När du fjärrensar en enhet återställs den till standardinställningarna. Det innebär att all data tas bort från enheten. Data som lagras i ditt Google-konto återställs, men alla appar avinstalleras och tillhörande data tas bort.

 

Logga in på ditt Google-konto på android.com/devicemanager. Om du hjälper en vän som blivit av med sin enhet rekommenderar vi att du öppnar en inkognitoflik i Chrome och låter vännen logga in på det Google-konto som han eller hon använder på sin mobila enhet.

Välj den borttappade enheten genom att klicka på pilen bredvid enhetens namn. Enhetens plats visas i Android Enhetsadministratör.

Välj bland följande alternativ. Du kanske måste aktivera Lås och rensa först.

Ringa: Får enheten att ringa med signalen på högsta volym i fem minuter – även om den är inställd på tyst läge eller vibrationssignal.

Låsa: Låser enheten med ett lösenord om du inte redan har angett ett.

Rensa: Tar bort all data permanent. Innehåll på ett SD-kort i enheten kanske inte kan rensas med hjälp av Android Enhetsadministratör. När du har rensat enheten fungerar inte Android Enhetsadministratör längre.

Om du hjälper en vän kan vederbörande logga ut när han eller hon är klar genom att trycka på Logga ut högst upp på skärmen. Om vännen inte loggar ut själv blir han eller hon utloggad automatiskt efter fem minuters inaktivitet på webbplatsen

 

 

Lägga till ett telefonnummer på låsskärmen på den borttappade enheten

Logga in på ditt Google-konto på android.com/devicemanager.

Om du har fler än en enhet väljer du den saknade enheten genom att trycka på pilen bredvid enhetens namn.

Välj Lås.

I fältet Telefonnummer (valfritt) anger du telefonnumret där du kan nås.

Välj Lås. En knapp som man kan trycka på för att ringa det angivna numret visas på mobilens låsskärm. Personen som hittar mobilen kan ringa numret från enheten.

Om du vill ta bort telefonnumret följer du bara stegen ovan och tar bort numret i telefonnummerfältet.

25 års erfarenhet

25 års erfarenhet

Vi har levererat kommunikationslösningar till företag i 25 år.

Sverigekarta

Lokal världsmästare

Vi finns på ca 50 orter i Sverige, från Ystad i söder till Luleå i norr.

100%

Alltid nöjda kunder

Vi satsar på långsiktiga relationer som skapar förtroende.

Kampanj

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår